De beide wethouders aan tafel van de Dorpsklep

Dorpsklep De Bilt krijgt hoog bezoek op 14 december

Afgelopen week kreeg de Dorpsklep De Bilt hoog bezoek. Maar liefst twee wethouders (Anne Brommersma en Hans Mieras) kwamen hun licht opsteken en lieten zich informeren over dit in september van dit jaar gestarte initiatief. De Dorpsklep is de laagdrempelige huiskamer voor en door bewoners in De Bilt. In de Dorpsklep ontmoeten bewoners, jong en oud, uit de buurt elkaar en kun je terecht voor uiteenlopende activiteiten in een gemoedelijke en gezellige sfeer. Je moet wel lid zijn om mee te kunnen doen.

Er vinden diverse activiteiten plaats. Uiteenlopend van een Koffieklep (zoals deze ochtend), er wordt regelmatig een Borrelklep georganiseerd, de Kookklep is eens in de maand (koken met en voor bewoners). De Kookklep wordt goed bezocht. De laatste keer waren er zelfs meer dan 20 inschrijvingen. Verder is de Filmklep ook nog gepland. Ook kun je zelf een activiteit organiseren in de Dorpsklep. De Dorpsklep is gevestigd in de voormalige school op de Jasmijnstraat 6.

Wethouder Hans Mieras had veel vragen over dit unieke initiatief

Alle leden vertelde ronduit over hun Dorpsklep

Enthousiaste wethouders

De Dorpsklep is echt ingericht als een woonkamer. Wethouder Anne Brommersma zei direct toen ze binnen kwam: “Wat is het hier gezellig!” De beide wethouders lieten zich informeren over de gedachte achter de Dorpsklep en wat de plannen zijn voor de toekomst. De rode draad is om gemiddeld twee keer per week iets te organiseren. Verder kunnen er ook evenementen worden georganiseerd over zaken die de buurt bezighoudt zoals parkeren en het groen in de wijk. “Het ene activiteit moet nog echt groeien, terwijl een andere van meet af aan succesvol is,” vertelde een van de initiatiefnemers. Ondertussen genoten de beide wethouders van een zelf gemaakte Dorpsklep-appeltaart!