Beste buurtgenoten,
Vaak wegen de laatste loodjes het zwaarst maar ik hoop in dit geval toch echt dat dit spreekwoord hier niet opgaat. Waarschijnlijk heeft iedereen bij het passeren wel gezien dat er behoorlijke vorderingen zijn gemaakt bij het project ‘Rondom De Dorpskerk’ aan de Burgemeester de Withstraat zijde. Er zijn van de oude bestrating muurtjes gemetseld, de contouren van de plekken waar groen komt zijn nu duidelijk en de grond is klaar gemaakt voor de beplanting.

Het was tot nu toe echt zwaar werk, maar ook een precisie klus om alle 450 stenen van ieder 30 kg op de millimeter nauwkeurig te verlijmen. Wat ook niet echt meewerkte was dat er een onverwacht dikte verschil van 15 mm tussen de stenen bleek te zijn. Alle stenen moesten per stuk gemeten en gesorteerd worden om uiteindelijk een mooie egale muur te kunnen bouwen. En dat is gelukt!
Ik hoop niet dat het hierboven genoemde ook maar een beetje klagerig overkomt want het werken met de buurt was echt heel gezellig en positief. Naast een vast ploegje waren er iedere keer ook weer nieuwe krachten bij en de lunches verzorgd door bewoners, Pomp 41 en Amis waren fantastisch. Dus iedereen die tot nu toe heeft bij kunnen dragen, heel erg bedankt.
Maar we zijn er nog niet. Op 5 december gaan we de boel beplanten en hiervoor zoeken we nog een groep vrijwilligers die mee willen doen. In verband met de Corona maatregelen kunnen we niet met z’n allen tegelijk aan de slag, dus splitsen we de dag in twee delen. Als je je wil opgeven is het misschien handig meteen aan te geven welk dagdeel je kan helpen. Daarnaast zoeken we ook nog iemand die weer voor de lunch wil zorgen.
We hopen dat een hoop mensen zich willen aanmelden en dat het een gezellige en bevredigende dag wordt. Dit kan door een mail te sturen met naam en telefoonnummer naar info@vereniginghetoudedorp.nl

Datum: 5 December.
Dagdeel 1: 10.00 – 13.00.
Dagdeel 2: 13.30 – 16.00.

Alvast bedankt namens het bestuur van Vereniging Het Oude Dorp en de werkgroep Rondom de Dorpskerk.