Schaken in de Dorpsklep

Schaakklep gaat van start!

Het idee was er al een tijdje, maar nu hebben we ook een goede docent gevonden! PieterJan Mellegers woont in de buurt, is gediplomeerd schaakdocent en heeft ook jaren lesgegeven op scholen.

Voor wie?

Voor iedereen die het leuk vindt om te schaken of om schaken te leren, vanaf 5 jaar tot zo oud als je wilt. Er is een schaakvereniging in De Bilt (De Biltse Combinatie, al sinds 1931), voor kinderen en jongeren willen we daarmee samenwerken (extra les of vast een beetje oefenen voordat je daar lid wordt). Voor volwassenen is het vooral het plezier van het spel, alle niveaus door elkaar en de gezelligheid.

Wat kost het? Hoe lang duurt het?

Volwassenen €2,=, kinderen €1,= per keer. Inclusief koffie/thee/limonade. We spelen ongeveer anderhalf uur.

Bord of internet?

Voorlopig spelen we gewoon op het bord. Eventueel kan er later aandacht besteed worden aan schaken op de computer (internet of schaakprogramma’s). Borden en stukken zijn aanwezig.  Chess.com bijvoorbeeld is een site om partijen tegen anderen te spelen. Chessity.com werkt als een game, intuïtief. Er is een aparte vorm voor kinderen. Er zijn natuurlijk ook schaakprogramma’s die je op je eigen computer kunt installeren om op te spelen en te oefenen. Bijvoorbeeld Fritz!

Wanneer?

Je kunt je aanmelden als je belangstelling hebt bij PieterJan of Annemiek Eggink (Dorpsklep). Dan komen we eerst een keer bij elkaar om afspraken te maken over wie, wat en wanneer. Geef dus op:

  • Wanneer het jou goed uitkomt (dag van de week en dagdeel)
  • Of je al kunt schaken of het nog wilt leren

NB schaken is net zo leuk voor mannen als voor vrouwen, voor meisjes als voor jongens!

E-mailadres PieterJan: schaakmr@xs4all.nl Facebookpagina: Schaakmeester_P.

E-mailadres Annemiek: annemiekeggink@gmail.com