Sanderuslaan schuift aan bij Buurttafel

Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live gitarist en heerlijke, versbereide gerechten: bewoners van de Dominee Sanderuslaan in De Bilt werden maandag 13 augustus getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje.

Bewoonster Ives Yntema won een Aviko Buurttafel en zette haar buurtbewoners in het zonnetje met een heerlijke avond vol gezelligheid. De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met de Buurttafelcampagne mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen.

Buurttafel
Op www.avikobuurttafel.nl kun je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 40 Buurttafels. De Dominee Sanderuslaan viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar maandagavond de straat in. Volgens bewoonster Ives zou de Buurttafel een uitgelezen kans zijn om de vele nieuwe buurtbewoners beter te leren kennen. Vijftig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Behoefte aan buurtcontact
Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek dat Aviko liet uitvoeren. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.

Bron: Vierklank d.d. 15 augustus 2018