Januari 2020, een historische maand: Engeland verlaat de EU en de Dorpsklep de Jasmijnstraat. Na ruim tweeënhalf jaar trekt de Dorpsklep deze maand de deuren van de huiskamer van en voor de buurt achter zich dicht. En dus was de maandelijkse spelletjesavond op woensdagavond 22 januari de laatste activiteit op de vaste locatie van de Dorpsklep aan de Jasmijnstraat. Sinds de opening van de huiskamer in de oude school zijn er tal van activiteiten georganiseerd door de werkgroep Dorpsklep.

Er werd enthousiast gekookt door bewoners en de werkgroepleden Dorpsklep; van Indisch buffet tot een tafel vol gerechten uit de moestuin en van de boerkool stamppot tot kaasfondue. De met popcorn overladen filmavonden waren heuse publiekstrekkers dankzij de keuzefilms van Joost van Ginkel.

Jorg en Lars van der Plank brouwden voor de bierproeverijen heerlijke bieren. De proeverijen werden opgeluisterd door opmerkelijke anekdotes over de eigen brouw activiteiten. De spelletjesavonden kenmerkten zich door de vele nieuwe en ook enkele oudere spellen, weinig vals spellen en heerlijke cake, taart of chocolade. En dan waren er ook nog diverse boekbesprekingen, borrels en wandelingen.

Maar zoals eerder bericht bleek buiten de vaste maandelijkse activiteiten onder regie van de werkgroep Dorpsklep weinig georganiseerd te worden door buurtgenoten in de Dorpsklep. De Dorpsklep is gestart vanuit het idee een huiskamer voor en door de buurt te zijn waarbij de buurt zelf actief participeert. Deze participatie maar ook het aantal bezoekers bleef echter achter waardoor o.a. de gebruikersvergoeding van de ruimte niet in verhouding stond tot het gebruik.

Hoe gaat het nu verder? Per 1 februari 2020 is de Dorpsklep zonder vaste locatie. De werkgroep Dorpsklep blijft wel actief. Met het bestuur van de Vereniging Het Oude Dorp is overeen gekomen dat er een budget gereserveerd blijft voor het organiseren van activiteiten door mensen uit de buurt. Mocht je iets willen organiseren, neem contact op met de werkgroep Dorpsklep. En kijk op de agenda van de Dorpsklep voor de activiteiten die in de wijk plaatsvinden.

mailadres: dorpsklep@vereniginghetoudedorp.nl